Руският президент Владимир Путин в сряда заяви, че не е посочил

...
Руският президент Владимир Путин в сряда заяви, че не е посочил
Коментари Харесай

Путин не посочил НАТО като причина за войната в Украйна

Руският президент Владимир Путин в сряда съобщи, че не е показал опасността от нахлуване на НАТО над Русия като причина за началото на въздушния удар в Украйна.

Журналистът Павел Зарубин помоли президента да разяснява думите на немския канцлер Олаф Шолц и английския министър председател Риши Сунак, които съгласно него нарекоха опита да се оправдае началото на Северния боен окръг със опасността от нахлуване парадокс.

Интервюто бе оповестено в канала на Кремъл в Telegram, добавя news.bg.

" Не съм казвал, че началото на нашата специфична военна интервенция в Украйна е обвързвано със опасността от нахлуване на НАТО против Русия. Къде е това в изявлението ми? Има запис, дано покажат къде съм споделил това, отговори Путин. Аз говорех за друго, говорех за това, че непрестанно ни заблуждаваха от позиция на неразширяването на НАТО на изток ", добави той.

В същото време съветският президент означи:  " Добре е, че гледат и слушат какво приказвам. Ако през днешния ден по някаква причина, обвързвана с тях, не можем да водим директен разговор, тогава би трябвало да сме признателни на Тъкър Карлсън, че можем да го създадем посредством него. Така че това, че гледат и слушат, е добре, само че фактът, че те изкривяват това, което споделям, е неприятно ", сподели Путин.

Напразно Русия не стартира дейни дейности в Украйна по-рано, само че дълго време се опитваше да позволи спора с мирни средства и разчиташе на благоприличието на своите съперници, съобщи Путин.

" Единственото, за което можем да съжаляваме, е, че не започнахме дейните си дейности по-рано, вярвайки, че имаме работа с почтени хора ", сподели президентът, описвайки обстановката към Украйна.

Путин уточни, че на първия стадий Русия се е пробвала да позволи спора в Донбас  " благодарение на мирни средства - Минските съглашения ".

" Както се оказа по-късно, и тук бяхме водени за носа, тъй като и някогашният канцлер на Германия, и някогашният президент на Франция признаха и непосредствено обществено обявиха, че нямат желание да извършват нашите сделки. Те просто печелят време с цел да напомпват още повече украинския режим с оръжие. Което те направиха сполучливо ", съобщи съветският водач.

Припомняме, че  в сряда Кремъл отхвърли информация, че съветският президент е  предложил преустановяване на огъня и заледяване на спора в Украйна на Съединените щати посредством медиатори.

" Ройтерс " заяви, че съветският президент Владимир Путин е изпратил сигнали до Вашингтон през 2023 г.  обществено и частно посредством медиатори, в това число посредством  арабските сътрудници на Москва в Близкия изток, че е подготвен да обмисли преустановяване на огъня в Украйна.

Посредниците  са се срещнали в Турция в края на 2023 година , съгласно три съветски източника, а съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан е телефонирал на съветника по външната политика на Путин Юрий Ушаков през януари.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР